top of page

HONINGWIJN

mead

Honingwijn is een gefermenteerde, alcoholische drank, gebaseerd op een mengsel van honing & water. Het resultaat is een drankje dat vaak wat zoeter is, ideaal om te combineren met kazen & desserts na het avondeten, of als slaapmutsje.

 

Er zijn zes belangrijke subcategorieën:

> melomel - mede met fruit

> cyser - mede met appelsap

> metheglin - mede met kruiden

> braggot - blend  van mede & bier

> pyment - mede met druivensap

> bochet - mede met gekarameliseerde honing

Mead is a fermented, alcoholic drink, based on a mixture of honey & water. The result is a beverage often to the sweeter side, ideal to pair with cheeses & desserts after dinner, or as a night cap.

There are six important subcategories:

> melomel - mead with fruit

> cyser - mead with apple juice

> metheglin - mead with spices

> braggot - mead & beer blend

> pyment - mead with grape juice

> bochet - mead with caramelized honey

bottom of page